SOPG Bratko

Prehrana je nezaobilazan dio našeg života koji se često nažalost i podrazumijeva. Potrebno je prije svega osvijestiti činjenicu da je hrana koju unosimo svakodnevno u organizam preduvjet za život i rad. Birajući zdravu hranu, odlučujemo se za zdrav život.

Samoopskrbno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bratko Gordana, koje se nalazi u idiličnom međimurskom naselju Brezje, samo 5 kilometara udaljeno od Čakovca, predstavlja temelj održive poljoprivrede. Na površini od 7000 m² posvetili smo se uzgoju organskog bobičastog voća, izabravši ovaj put s dubokom predanošću ekološkoj održivosti i blagostanju naše zajednice te okoliša. Suočeni s izazovima koje predstavlja ovakav način uzgoja, uključujući stroge standarde i povećane troškove odobrenih sredstava za zaštitu i gnojidbu prema filozofiji o organskoj poljoprivredi, odlučno smo odabrali ovaj pristup. Naša odluka temelji se na čvrstom uvjerenju u nužnost dostupnosti zdravih, visokokvalitetnih proizvoda za sve, pri čemu istovremeno čuvamo čistoću našeg okoliša i podzemnih voda.

Kroz ovu integraciju i način života, naglašavamo našu predanost ne samo u proizvodnji voća koje je zdravo i puno okusa, već i u načinu proizvodnje koji štiti zemlju na kojoj živimo. Održivost, zdravlje i pristupačnost su stupovi naše filozofije, kroz koje ponosno pridonosimo boljoj budućnosti za naš planet i zajednicu.