Politika privatnosti

Politika privatnosti na web stranici opg-bratko.hr SOPGa SOPG Bratko Gordana, Brezje 5, 40311 Lopatinec, OIB: 73915770084 opisuje kako postupamo s osobnim podacima koje zaprimamao tijekom vašeg posjeta i korištenja sadržaja web stranica.
U nastavku Politike privatnosti možete jasno i transparentno saznati:

  • podatke koje prikupljamo,
  • načine na koje prikupljamo podatke,
  • načine na koje štitimo podatke,
  • s kime dijelimo prikupljene podatke,
  • koje kolačiće i alate koristimo,
  • kako možete ostvariti svoja prava.

Podaci koje prikupljamo

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail, telefon, IP adresa, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje SOPG Bratko Gordana sazna tijekom vašeg korištenja opg-bratko.hr web stranica.
SOPG Bratko Gordana će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, neće distribuirati, objavljivati ili davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.
Vaše osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku, a u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima ne bi neovlašteno pristupalo.
SOPG Bratko Gordana poštuje vašu privatnost te obrađuje vaše osobne podatke u skladu sa Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679.

Poruke u elektroničkom obliku

Kad nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) vaše osobne podatke po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili to činite putem kontakt obrazaca ili forme za prijavu koji se nalaze na web stranicama opg-bratko.hr prikupljene osobne podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših upita i zahtjeva.
Kontaktiranjem putem kontakt obrazaca ili forme te elektroničkom poštom ispunjavate svoje podatke (kontakt, ime i prezime, a u tekstu poruke navodite neke podatke o sebi). Ti su podaci dostupni isključivo SOPG Bratko Gordana. Osim nama dostupni su i poduzeću ICT media d.o.o. koja pruža uslugu hostinga SOPG Bratko Gordana.

Brisanje i vaš pristup osobnim podacima

Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima čuvat ćemo za vrijeme postojanja web stranica opg-bratko.hr.
Ovlašteni ste u svako doba zatražiti obavijest o tome koje vaše osobne podatke imamo u našim bazama, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako da putem kontakt adrese gordana@opg-bratko.hr dostavite obavijest s vašim zahtjevom. Ukoliko postavite jedan od takvih zahtjeva, uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i da pritom vaše osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo .
Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima. Međutim, na web stranicama opg-bratko.hr pronaći ćete linkove na druge web stranice. Pravila zaštite privatnosti na drugim web stranicama mogu biti drugačija od Politike privatnosti na opg-bratko.hr.
Na našim web stranicama možemo vam ponuditi i korištenje društvenih mreža (Facebook, LinkedIn, Instagram i sl.) koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka. Stoga vas molimo da se upoznate s Pravilima zaštite privatnosti koja se primjenjuju na drugim web stranicama i na društvenim mrežama.

Kolačići

Pridržavamo pravo koristiti kolačiće na web stranicama opg-bratko.hr Kolačići predstavljaju skup podataka koji stranica koju posjećujete šalje vašem pregledniku.
Kada pristupite stranici opg-bratko.hr šaljemo vam kolačiće koji se pohranjuju na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko puta ste pristupili stranicama opg-bratko.hr).
To znači da ćemo prilikom svakog sljedećeg pristupa na opg-bratko.hr potražiti vaš kolačić kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke.
Kolačić ne sadrži vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja opg-bratko.hr web stranica.
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.

Statistika poslužitelja

opg-bratko.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o čitanosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Vaša privola

Korištenjem opg-bratko.hr web stranice pristajete i slažete se sa uvjetima politike privatnosti.

SOPG Bratko Gordana je odgovoran poštivanju načela zaštite privatnosti sukladno Općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka (EU) 2016/679.